Nyck de Vries na pole: 'Dit voelt als revanche voor vorig jaar'

NyckDeVriesGroot

Nyck de Vries is erg tevreden met zijn poleposition in Monaco, maar rekent zich nog niet rijk. Dat zegt hij op de Holland Boat in de haven van Monte Carlo, waar Grand Prix Radio dit hele weekend live uitzendt.

"We begonnen al sterk in de vrije training en we wisten dat het mogelijk was om pole te pakken", zegt De Vries in gesprek met Grand Prix Radio-deejay Robin Leféber. "Ik ben blij dat we het voor elkaar hebben gekregen."

"Dit voelt een beetje als revanche voor vorig jaar", vervolgt de Fries, die in 2018 in het prinsdom een aantal duizendsten tekort kwam voor pole. "Eigenlijk hadden we toen ook al op P1 moeten staan. Mooi dat het nu wel is gelukt."

"Pole is belangrijk, maar onze race is heel lang"

De ART-coureur beseft dat de pole in Monaco gezien de geringe inhaalmogelijkheden erg belangrijk is, maar weet tegelijkertijd dat hij de overwinning niet in zijn schoot geworpen krijgt.

"Ik kijk nu al uit naar morgen. We moeten zorgen dat we ons hoofd koel houden. De pole is hier belangrijk, maar onze wedstrijd is heel lang en er gebeurt een hoop."

"In de Formule 1 start de hele top tien op dezelfde compound, maar bij ons zul je dat niet zien. Dat brengt de nodige verschillen met zich mee. Er gaan een ongetwijfeld een hoop (virtuele) safetycars komen, dus het gaat nog een lange wedstrijd worden."

De Formule 2-race gaat vrijdag om 11.15 uur van start.

Grand Prix Radio zendt dit weekend LIVE uit vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen