Nyck de Vries nog niet bezig met Formule 1

Nyck-de-Vries-2

Nyck de Vries heeft nog altijd als doel om een stoeltje bij een Formule 1-team te bemachtigen. Zijn focus ligt nu echter op de Formule 2 en daar het kampioenschap te winnen.

De Vries rijdt sinds 2017 in de F2. Dit jaar komt hij voor ART Grand Prix uit en staat eerste in het kampioenschap. “Het doel is om zoveel mogelijk races te winnen en dit jaar kampioen worden in de F2. Daarna zien we wel wat voor deuren er opengaan. Het ligt verder niet in mijn handen, dus ik probeer er niet te veel over na te denken. Ik bekijk het nu jaar voor jaar", laat De Vries in de officiële F2-podcast weten.

De Vries zat in het juniorprogramma van McLaren, maar een kans bij het team uit Woking kreeg hij niet. In 2018 eindige de samenwerking en leverde de jaren bij McLaren niet het gewenste resultaat op. "Het was toen de beste keuze. Ik kreeg verschillende aanbiedingen en we kozen voor McLaren, omdat het toen het Mercedes van nu was. Ze hadden net Lewis Hamilton naar de Formule 1 gehaald en dezelfde route voor mij uitgestippeld. Het was jammer dat het team de goede prestaties niet kon vasthouden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen