Nyck de Vries wint E-Prix van Diriyah

door Sven Verveld
1-EPS701_175630_56I7192

Nyck de Vries heeft de eerste wedstrijd van het Formule E-kampioenschap gewonnen. Achter De Vries eindigden Edoardo Mortara en Mitch Evans als tweede en derde.

Nyck de Vries reed vanaf poleposition weg. Achter De Vries verloor Pascal Wehrlein zijn tweede plek aan René Rast. Nederlander Robin Frijns startte achteraan de grid na een crash in de vrije training. Frijns wist in de openingsronde één plekje te winnen ten opzichte van Nico Müller, die vanuit de pits startte.

1-EPS701_171909_54I2447-700x467
(c) FIA Formula E

Na ruim 20 minuten in de race vielen Alexander Lynn en Sam Bird uit. De oud teamgenoten crashten, hierdoor ontstond er een safety car-situatie. Na de herstart, waar Nyck de Vries wederom weg reed, crashte Maximilian Günther in de muur. Als gevolg van deze crash ontstond er voor de tweede keer een safety car-situatie. Met nog maar zes minuten te gaan reed Nyck de Vries voor de derde keer weg bij het veld na de herstart.

Het hele weekend is de Nederlander dominant geweest. De Vries won alle trainingen, kwalificaties en nu de race. Het is de eerste Formule E-overwinning van De Vries. Zaterdag wordt de tweede race verreden op hetzelfde circuit, ook dan hoopt De Vries weer te domineren.

Robin Frijns eindigde op een teleurstellende zeventiende plek. De Nederlander crashte in de vrije training en miste daardoor de kwalificatie. Hij startte achteraan het veld en wist een aantal plekken te winnen.

https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1365360242364735491

Uitslag

 1. Nyck De Vries (NED)
 2. Edoardo Mortara
 3. Mitch Evans
 4. Rene Rast
 5. Pascal Wehrlein
 6. Oliver Rowland
 7. Alexander Sims
 8. Stoffel Vandoorne
 9. Lucas Di Grassi
 10. Oliver Turvey
  Robin Frijns eindigde de race als zeventiende
door Sven Verveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden