Nyck de Vries wint Formule 2-sprintrace op Paul Ricard

18F1GPFrance02755

Nyck de Vries heeft de sprintrace van de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De Nederlander pakte hiermee zijn eerste overwinning van dit seizoen in de Formule 2. Door de zege klimt hij naar de derde positie in het kampioenschap.

Voordat de sprintrace op het circuit van Paul Ricard een ronde onderweg was, hadden al verschillende coureurs met diverse problemen te maken. De winnaar van de hoofdrace van zaterdag, George Russell, werd voor de start met technische problemen de pitstraat ingeduwd. Jack Aitken spinde in opwarmronde en Ralph Boschung, Roberto Mehri en Artem Markelov kwamen bij de start niet van hun plaats.

De Nederlander Nyck de Vries ging de sprintrace wel goed van start. De Prema-coureur won vanaf de vierde startplaats een positie en kwam na de eerste ronde door als derde. Nicholas Latifi had ook een goede start vanaf P2 en pakte direct de leiding. Ook kampioensschapsleider Lando Norris had een prima start. Vanaf de zestiende startplaats reed hij al snel op de negende positie.

Heel lang kon Latifi niet genieten van de eerste plaats, want Louis Deletraz nam de leiding over in de vierde ronde. Twee ronde later verloor hij ook de tweede plaats aan Nyck de Vries die op dat moment een van de snelste coureurs op de baan was.

Koppositie

Dat De Vries snel was, merkte Deletraz ook vrij snel. De koploper verloor langzaam zijn opgebouwde voorsprong van 2,5 seconden en de Nederlander verschalkte in ronde 13 de Zwitser. De Vries pakte hierdoor de leiding in de wedstrijd en kon daarna vrij snel wegrijden van zijn achtervolger.

In de slotfase kwam de leiding van De Vries niet meer in gevaar. Aan de finish had de Prema-coureur zelfs een voorsprong van negen seconden. Achter De Nederlander werd Deletraz tweede en Luca Ghiotto derde. Leider in het kampioenschap Norris sloot een sterke race vanaf de zestiende startpositie af als vijfde.

Uitslag sprintrace:

uitslagf2franceb-561x500
(c) FIA

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen