Ocon droomt dit seizoen van podium voor Renault

CodoFgBXgAASHRk

Esteban Ocon baalt als een stekker dat hij nog geen race voor Renault heeft kunnen rijden dit seizoen. Ondanks dat blijft de Fransman hoopvol. Hij stelt dat hij en Ricciardo een gemeenschappelijk doel hebben dit seizoen: een podiumplek voor Renault.

In 2018 reed Ocon zijn laatste race in de Formule 1. Nu ook dit seizoen een stuk korter zou kunnen worden, neemt de druk op de schouders van de Fransman toe. "We moeten het goed doen voor het team, zeker nu er minder races zijn en de punten meer gaan tellen", vertelt Ocon aan Gazzetta Dello Sport.

Op de vraag of hij het moeilijk gaat krijgen met Ricciardo als teamgenoot, zegt de Fransman het volgende: "Het zal een gevecht worden. Het is fijn om zo'n sterke teamgenoot naast je te hebben. Het motiveert me om te vechten en te bewijzen dat ik hem kan verslaan."

Zijn tijd als testcoureur bij het team van Mercedes was naar eigen zeggen heel leerzaam. Ocon denkt dan ook dat de dingen die hij daar geleerd heeft hem kunnen helpen als coureur bij het team van Renault. “Ik heb veel geleerd, omdat ik in een team zat dat veel heeft gewonnen. Ik voel me completer als coureur en daar kan ik van profiteren bij Renault."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden