Ocon hoopt Prost op te volgen als tweede Franse F1-wereldkampioen

3eff-a4bd-6c25-4a4e9b0162ad_0576f7249b99eb4f9b6601a1885666067ae092f2

Voor Esteban Ocon is 2020 het jaar van zijn grote Formule 1-comeback bij het team van Renault. En dat doet de Fransman met een nieuw doel om na te streven: de tweede Franse Formule 1-wereldkampioen ooit worden. "Ik geloof echt dat het me kan lukken, zeker weten!", stelt Ocon in gesprek met Crash.net.

De enige Franse Formule 1-kampioen tot nog toe is Alain Prost. Ocon prijst zichzelf dan ook gelukkig dat Prost hem regelmatig advies geeft. "Ik bel vaak met Alain (Prost red.), hij geeft me tips. Alain heeft de sleutel tot succes in handen en zijn woorden en advies zijn heel belangrijk", vertelt Ocon. De Fransman is er zeker van dat hij het carrièrepad van Prost wil volgen en zijn manier van werken over wil nemen. "Alles wat hij me geeft, geeft mijn carrière en mijn manier van werken een boost. Al zou ik de helft van de carrière die hij heeft gehad, kunnen hebben dan zou dat al een geweldig resultaat zijn."

Ocon Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

Op de vraag wat hij allemaal geleerd heeft van Prost zegt Ocon het volgende: "Hij heeft me veel advies gegeven en we hebben vaak contact. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsethos heeft Alain (Prost red.) me goed begeleid. Ook heeft hij me veel geleerd over hoe je je kunt nestelen in een team." Volgens de Fransman is Prost er altijd als hij ergens hulp bij nodig heeft.

Alonso als teamgenoot

Waar Ocon dit jaar nog naast Daniel Ricciardo rijdt, zal Fernando Alonso volgend jaar naast hem plaatsnemen, iets waar de Renault-coureur naar eigen zeggen naar uitkijkt. "Fernando (Alonso red.) is een legende. Hij kan het team zoveel brengen. Ik was heel blij met het nieuws en ik kan niet wachten om met hem te werken."

Toch is Alonso als teamgenoot hebben geen makkie. Zo was het voor Stoffel Vandoorne alles behalve een pretje om naast de Spanjaard te rijden. Denkt Ocon dat het hem beter af zal gaan als teamgenoot van Alonso? "Ik weet wat de challenges zijn en ik weet dat Fernando (Alonso red.) een snelle coureur is. Ik denk echter dat we in het begin veel samen moeten werken om het team eerst verder vooruit te helpen. We zullen zien wat er gebeurt."

Lees ook: Spaanse GP in gevaar na toegenomen coronagevallen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden