Ocon verliest podiumplek: "Als coureur is dit pijnlijk"

Ocon-mexico-2021

Esteban Ocon had zicht op het podium tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar verloor de derde plaats aan Valtteri Bottas op een tiende van een seconde. De Fransman had het grootste geluk tijdens de herstarten van de race waarmee hij zichzelf vier plaatsen omhoog reed. Teleurstelling maar ook een kleine tevredenheid bij de Alpine-coureur na afloop van de race. 

"Ik weet niet wat er miste aan de auto. We waren zo hard aan het pushen", zegt Ocon na afloop van de race tegenover Ziggo Sport. Hij vertelt dat ze de juiste strategie namen door tijdens de safety car geen pitstop te nemen. Daarna kwam de rode vlag en had hij een 'gratis' pitstop waardoor hij twee plekken won.

Herstart / Grand Prix van Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Ocon is blij met die beslissing van het team en zegt dat het team wist dat er een rode vlag zou komen. Tijdens de eerste herstart vloog hij vier plekken omhoog en tijdens de tweede herstart startte hij vanaf pole position. Hij was blij met die uitgangspositie maar wist ook dat hij niet in de weg ging zitten voor de titelrivalen achter hem. "Onze race was niet met Max en Lewis dus ik wilde alleen die derde positie houden", zegt de Fransman.

Valtteri Bottas

Lang lag Ocon op koers naar het podium maar in de laatste paar rondes van de race kwam de Mercedes van Valtteri Bottas steeds dichterbij. Ocon vertelt dat hij en het team alles op alles hebben gezet om de derde positie te houden maar Bottas pakte de coureur op een tiende van een seconde op de streep. De Fransman zegt dat de coureur in hem niet blij is, maar dat hij toch tevreden mag zijn met het eindresultaat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpine F1 Team (@alpinef1team)

De Alpine-coureur is vooral trots op zijn team en zegt dat ze een uitstekende prestatie hebben geleverd tijdens de race. "Zoals Fernando (Alonso, red.) zou zeggen: 'it is part of the plan'. Als we eenmaal op de juiste snelheid zitten in de auto dan zijn we gevaarlijk!", aldus Ocon.

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Saoedi-Arabië, de race

Lees ook: Valtteri Bottas over P3: “Mentale en fysieke uitdaging”

Lees ook: Hamilton wint chaotische Grand Prix van Saoedie-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen