GP van Qatar toegevoegd aan F1-kalender 2021

qatar

De geruchten zijn eindelijk bevestigd: de Formule 1 zal dit jaar van 19 tot 21 november racen in Qatar. De race op het Losail International Circuit zal het gat dat ontstaan is door het wegvallen van de Grand Prix van Australië opvullen. Dat is echter niet het enige nieuws. Qatar heeft namelijk een deal van tien jaar getekend. 

Het circuit van Qatar is al bekend in de motorsport. Met name de MotoGP rijdt daar sinds 2004. Met de toevoeging van het circuit krijgt de F1-kalender een seizoenseinde in het Midden-Oosten. Na Qatar zal het circus namelijk nog afreizen naar Saoedi-Arabië en Abu Dhabi. De tienjarige deal van Qatar gaat echter pas vanaf 2023 in. Dat komt doordat het land in het Midden-Oosten het in 2022 nog erg druk heeft met het WK-voetbal.

Reacties van Domenicali en Al-Mannai

CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, zegt blij te zijn met de inspanningen die het circuit en de Qatarese autoriteiten hebben verricht om de grand prix op korte termijn te regelen. "We hebben laten zien dat we ons kunnen blijven aanpassen en er is enorme belangstelling voor onze sport. De enorme inzet van alle teams, de F1 en de FIA heeft het mogelijk gemaakt om een kalender met 22 races neer te zetten," aldus Domenicali.

Voorzitter van de Qatar Motor en Motorcycle Federation, Abdulrahman Al-Mannai, is ook blij met de komst van de Formule 1 naar Qatar. "Deze overeenkomst betekent dat Qatar het komende decennium de thuisbasis zal zijn van zowel de Formule 1 als de MotoGP, de topevenementen van de wereldwijde autosport. Qatar wordt een geweldige bestemming voor de F1."

De Grand Prix van Qatar zal dit jaar verreden worden op 21 november.

Lees ook: Zorgen over GP Saudi-Arabië; circuit nog lang niet klaar

Lees ook: Zo zou de F1-kalender van 2022 eruit kunnen zien

Lees ook: Toto Wolff: “Laten te veel WK-punten liggen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden