Officieel: NENT verkrijgt Formule 1-uitzendrechten in Nederland

13-sunday-barcelona

De Nordic Entertainment Group (NENT Group) heeft de rechten gekregen om de Formule 1 exclusief uit te zenden in Nederland. Dat maakt Formula 1 bekend. Het gaat om een overeenkomst van drie jaar. De sport zal worden uitgezonden via de streamingdienst Viaplay.

Het was al eerder bekend dat de rechten naar NENT Group zouden gaan en dat Ziggo Sport de rechten daardoor zou verliezen. Wat dat voor de Nederlandse markt betekende, was tot deze bekendmaking echter nog niet duidelijk. CEO van NENT Group, Anders Jensen, geeft aan dat Nederland een ideale markt is voor de streamingservice Viaplay. NENT Group bezit de F1-uitzendrechten van meerdere landen, waaronder Noorwegen en Finland. Daar gaat het bedrijf nu dus Nederland aan toevoegen.

Aanbod

Viaplay zal begin volgend jaar de exclusieve uitvalsbasis zijn voor de Nederlandse fans om de Formule 1 te volgen. Het zal alle races, kwalificaties en vrije trainingen uitzenden. Daarnaast zal er live verslag gedaan worden van elke race. Ook de voorbeschouwingen en analyses zullen op de buis te zien zijn. Hiermee houdt NENT een soortgelijk format vast als het huidige Ziggo Sport.

De Grand Prix van Nederland zal gratis te zien zijn, evenals zes andere races. Verdere informatie over de lanceringsdatum, prijzen van het abonnement en hoe het vormgegeven zal worden in Nederland volgt later. De F1 TV Pro-service zal wel beschikbaar blijven voor de Nederlandse fans.

Lees ook: Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

Lees ook: F1 herdenkt: twee jaar na dood F1-legende Niki Lauda

Lees ook: Lando Norris tekent verlenging bij McLaren

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden