Officieel: Red Bull Racing rijdt in 2019 met Honda-motoren

AP-1VC9XJDHH2111_news

Red Bull Racing kiest na twaalf jaar Renault voor een andere motorenpartner. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo rijdt in 2019 en 2020 met Honda-krachtbronnen, zo maakte de renstal vandaag bekend.

Daarmee komt aan maanden lang onderhandelen een eind. Renault levert al sinds 2007 krachtbronnen aan Red Bull, maar het contract tussen de twee partijen loopt na dit seizoen af. Red Bull en Renault veroverden met Sebastian Vettel vier wereldtitels bij zowel de rijders als constructeurs. Door tegenvallende prestaties zijn de verhoudingen tussen de twee sinds 2014 flink verslechterd.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met Honda: "De deal met Honda is het begin van een nieuwe fase in de jacht op overwinningen en wereldtitels. Na een zorgvuldige evaluatie zijn we er zeker van dat we met de deal met Honda de goede richting opgaan. Wij zijn onder de indruk van de commitment van Honda en de stappen die ze hebben gezet met Toro Rosso.”

Takahiro Hachigo van Honda ziet veel potentieel in de deal met Red Bull Racing: “Door met Red Bull en Toro Rosso te werken, komen we dichter bij ons doel om races en kampioenschappen te winnen. De onderhandelingen verliepen erg snel door de open en respectvolle houding van Red Bull richting Honda.”

Eerder dit jaar voerde het team van Verstappen al officiële gesprekken met Honda over een mogelijke motordeal. Dochterteam Toro Rosso rijdt dit jaar naar tevredenheid met een motor van de Japanse fabrikant.

Tot vorig jaar maakte McLaren gebruik van Honda-motoren, maar die samenwerking verliep bepaald niet succesvol. Het Engelse team maakte de overstap naar een krachtbron van Renault.

De Franse fabrikant stelde eerder een deadline van eind mei voor de beslissing van Red Bull, maar het team had daar lak aan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden