Officieel: Vandoorne vertrekt na dit seizoen bij McLaren

Stoffel

Stoffel Vandoorne is bezig aan zijn laatste seizoen bij McLaren. Het team uit Woking maakte maandag bekend dat de 26-jarige Belg aan het eind van dit jaar zal vertrekken bij de renstal.

"We zijn extreem dankbaar voor zijn toewijding en harde werk", zegt McLaren-directeur Zak Brown op de website van McLaren. "Hij is een talentvolle coureur en we zijn er trots op dat hij zijn doorbraak in de Formule 1 bij ons team beleefd heeft."

"Het is duidelijk dat wij hem niet het beste materiaal hebben gegeven, maar hij heeft niettemin laten zien een geweldige teamspeler te zijn. We wensen Stoffel veel succes in de toekomst en zullen hem blijven steunen, daar waar het kan."

Moeizaam seizoen

Vandoorne is bezig aan een uiterst moeizaam seizoen. De voormalig GP2-kampioen scoorde slechts acht punten en staat daarmee op zestiende plaats in het kampioenschap. Zijn teamgenoot Fernando Alonso wist al 44 punten te veroveren, waarmee hij elfde staat. In de kwalificaties was Vandoorne dit seizoen nog geen enkele keer sneller dan zijn teamgenoot.

Vandoorne maakte in 2016 als vervanger van de geblesseerde Alonso zijn debuut tijdens de Grand Prix van Bahrein. Hij scoorde toen met een tiende plaats meteen een WK-punt. Het jaar daarop legde McLaren Vandoorne als volwaardig racecoureur vast.

Eerder werd al bekend dat ook Alonso McLaren zal verlaten. De 37-jarige Spanjaard gaat met Formule 1-pensioen. Later op maandag werd bekend dat Lando Norris de vervanger van Stoffel Vandoorne zal worden. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden