Olav Mol: "Bijzondere race, zonder safety car of gele vlag”

photo_2021-05-23_21-15-18

De Grand Prix van Monaco in 2021 was volgens Olav Mol en bijzondere, want er kwam helemaal geen (virtual) safety car of gele vlag aan te pas. Mol blikte voor Grand Prix Radio terug op de race in het prinsdom. Hij bespreekt een ultiem resultaat voor Red Bull Racing, verwacht dat Mercedes chagrijnig huiswaarts zal keren en bespreekt de vloek die voor Charles Leclerc op zijn thuisrace lijkt te rusten. 

"We hebben een echte Monaco-race gezien, zoals ze er zo vaak zijn geweest. Het was een gouden Monaco weekend voor Red Bull Racing. Want, wanneer maak je in één keer veertien punten achterstand goed in beide kampioenschappen, dat gebeurt maar heel zelden."

"Als het al gebeurt is het door een nulresultaat van de nummer één of de nummer twee. Nu scoort Hamilton gewoon punten en wordt er gewoon afgereden. Mercedes gaat zwaar chagrijnig terug naar Brackley kan ik je vertellen", aldus Mol.

Twee dingen bijzonder

"Er zijn twee dingen die heel bijzonder zijn. Eén dat er géén safety car of virtual safety car geweest is. En ten tweede zou het ook wel eens de eerste Formule 1-race kunnen zijn die ik me kan herinneren en dat zijn er best veel, waarbij we géén gele vlaggen hebben gezien", gaat hij verder.

Dramatiek ten top

Een incident zoals met Charles Leclerc in de kwalificatie hoort volgens Mol bij een raceweekend in Monaco. "De vraag was voor mij niet wanneer komt er een code rood in de kwalificatie, maar wie veroorzaakt hem. Dat was nu uiteindelijk Leclerc."

Charles Leclerc / Ferrari / Monte Carlo / Monaco / 2021
Foto: Pirelli (Zak Mauger / LAT Images)

Uiteindelijk kon de Ferrari-coureur zijn thuiswedstijd zondag in verband met een probleem met een aandrijfas niet startten. "Het was wel een mooi stukje drama natuurlijk voor de historie. Leclerc heeft uiteindelijk met alles waarmee hij ooit in Monaco gereden heeft nog nooit de finishvlag gezien, dat is dramatiek ten top", sluit Mol af.

Lees ook: Pérez: “Prestaties Monaco zorgen voor boost bij team”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Monaco

Lees ook: Charles Leclerc na DNS: “Heel moeilijk te verwerken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden