Olav Mol: "Giovinazzi verdient stoeltje bij Alfa in 2022"

2021-United-States-Grand-Prix-Friday

Voor het seizoen 2022 is er nog maar één plekje over in de Formule 1 en dat is bij het team van Alfa Romeo. Kimi Räikkönen vertrekt en daarvoor komt Valtteri Bottas in de plaats, maar het andere stoeltje is nog vrij. Formule 1-commentator Olav Mol vindt dat Alfa Romeo moet vasthouden aan Antonio Giovinazzi, vanwege de kennis die hij meebrengt.

De grootste kanshebbers voor het stoeltje lijken Antonio Giovinazzi en Guanyu Zhou te zijn. Giovinazzi rijdt momenteel al bij Alfa Romeo en presteert prima bij het team. Zhou rijdt in de Formule 2 en staat momenteel tweede in het kampioenschap. Los van de kwaliteiten van Zhou heeft hij nog een ander groot voordeel in de strijd om dat ene plekje in de Formule 1. Hij heeft namelijk ruim dertig miljoen aan sponsorgeld dat hij meeneemt.

guanyu-zhou-renault-700x385
© Renault Sport

Reglementen 2022

Olav Mol liet weten aan Grand Prix Radio dat hij vindt dat Giovinazzi een kans verdient en dat heeft mede te maken met de nieuwe reglementen die volgend jaar ingaan. "Ik denk dat als je met nieuwe reglementen komt dat je een coureur moet hebben die weet hoe het werkt bij het team. Als je twee heel nieuwe jongens neer gaat zetten dan weet ik niet of dat werkt."

Daarnaast speelt voor Mol de instelling van Giovinazzi mee bij de keuze voor de Italiaan. "Hij werkt echt heel hard", vertelde Mol. "Hij is soms nog wat ongelukkig, maar in de categorie loon na werken zou ik het hem wel gunnen." Desondanks denkt Mol dat Alfa Romeo wel een lastige keuze moet maken, "want als iemand aankomt met 35 miljoen euro dan moet je wel sterk in je schoenen staan om nee te zeggen", aldus Mol.

Lees ook: BREAKING: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

Lees ook: Deze coureurs zijn kanshebbers voor laatste F1-zitje

Lees ook: F1 aan Tafel over Hamiltons mentaliteit in titelstrijd

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden