Olav Mol: "Grand Prix Canada gaat waarschijnlijk niet door"

21-istanbul-saturday

De Grand Prix van Canada gaat niet door. In plaats daarvan zal de Formule 1 in Turkije gaan racen. Dat zegt Olav Mol in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Het gerucht ging al rond tijdens het afgelopen raceweekend in Imola, maar het lijkt er nu toch op dat de Grand Prix van Canada wordt afgelast. De Formule 1 zou in plaats van Canada dan Turkije toevoegen aan de racekalender. Dat de Grand Prix van Canada niet door gaat, zou te maken hebben met de vrees voor een ergere verspreiding van covid-19, zo meldden Canadese media. Een woordvoerder voor de Formule 1 heeft gezegd dat de situatie nog niet is opgelost en dat de besprekingen met het promotieteam in Canada gewoon door gaan. Maar het lijkt er nu dus echt op dat de Formule 1 naar Turkije gaat, in plaats van Canada.

Grand Prix van Turkije

Vorig jaar keerde de Formule 1 al terug op Istanbul Park. Opvallend was Lance Stroll die pole position pakte tijdens de kwalificatie. Hij startte vanaf de eerste rij naast Max Verstappen. De race had een paar bijzondere momenten door de regen die vlak voor de start van de race was gevallen. Uiteindelijk ging Lewis Hamilton als eerste over de streep, terwijl het er in het begin van de race er slecht uitzag voor de Mercedes-coureur. De overwinning maakte hem ook wereldkampioen. Sergio Pérez eindigde als tweede en Sebastian Vettel als derde. Verstappen had een slechte race door de regenval, waardoor hij een aantal keer de macht over het stuur verloor. Gelukkig kon hij de auto altijd terug op de baan krijgen en eindigde hij op een zesde plaats.

12-istanbul-sunday-700x467
Foto: Pirelli / Charles Coates / LAT Images

Lees ook: FIA schorst karter Luca Corberi voor 15 jaar

Lees ook: Olav Mol over Hamilton: “Zijn racehart is gaan kloppen”

Lees ook: Brawn: “Russell kon geen kant meer op”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden