Olav Mol: "Meer punten uitdelen in sprintkwalificatie"

door Coen Versteeg
SI202111130395_hires_jpeg_24bit_rgb

Afgelopen weekend was het derde en laatste sprintweekend van het jaar tijdens de Grand Prix van Brazilië. Volgend jaar wordt het aantal verdubbeld, maar er is toch nog wat kritiek op het format. Zo vindt Formule 1-commentator Olav Mol het format leuk, maar kan er volgens hem toch nog het één en ander worden aangepast.

Het sprintweekend werd dit jaar toegevoegd, zodat er ook meer spanning was op de vrijdag en er ook een ander publiek werd bereikt. De drie sprintkwalificaties zijn over het algemeen goed ontvangen, maar er is ook nog de nodige kritiek. Zo vindt Olav Mol dat het format leuk is, maar dat er gekeken moet worden naar de volgorde van de sprintweekenden. "Op de dag dat zo'n sprint plaatsvindt, een race van een half uurtje, vind ik dat wel leuk. Wat ik er moeilijk aan vind, is dat je hele workflow wordt omgegooid. Zeker in zo'n triple header. Dan heb je eerst het normale format, dan een sprintweekend en dan weer het normale format", liet de commentator weten aan Grand Prix Radio.

Sprintkwalificatie / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021 / start
Foto: Red Bull Content Pool (Michael Regan / Getty Images)

Meer punten uitdelen

Volgens Mol is de oplossing om de sprintkwalificaties dichter op elkaar te houden. "Ik zou ervoor kiezen om twee keer drie races met sprintkwalificatie te houden, zodat je in dezelfde workflow blijft." Daarnaast oppert Mol dat er ook iets gedaan moet worden aan de puntenverdeling. Nu krijgt namelijk alleen de top drie punten en de rest van het veld niks. "Je ziet nu dat een Lando Norris roept dat hij geen reden had om Lewis niet voorbij te laten, omdat het toch niet om punten ging. Dat vind ik dan weer jammer."

Lees ook: Olav Mol: “Wedstrijdleiding handelde in geest van wedstrijd”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen over F1-weekend in Qatar

Lees ook: Ross Brawn bevestigt zes sprintraces voor 2022

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden