Olav Mol na evenaring Senna: Verstappen kan deze cijfers gaan verdubbelen

door Olav Veenhof
Premium update
SI202306181222_hires_jpeg_24bit_rgb
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Canada. Olav vertelt over het artistieke circuit Gilles Villeneuve, het weekend van Nyck de Vries en de dominantie van Max Verstappen.

Overwinning nummer 41 voor Max Verstappen en daarmee evenaart hij de legendarische Ayron Senna. Drie races op rij rijdt de Nederlander al onafgebroken aan de leiding. Hij heeft er zelf weinig mee, de Limburger leeft van actie op de baan, gas geven, inhalen en presteren onder druk. Cijfers, daar moet je hem vooral niet teveel naar vragen"Je hebt als je naar Red Bull Racing kijkt dat er iets fout kan gaan bij de pitstops. De juiste strategische beslissingen en ook nog eens Verstappen die altijd het maximale uit de auto maakt, is een combinatie die heel bijzonder is." Hij vervolgt dat de instelling waarmee de Nederlander rijdt volwassen is. "Hij heeft nu duidelijk in zijn hoofd dat het niet uitmaakt of hij de race met twintig seconden voorsprong wint of tien seconden voorsprong wint. Het gaat om de 25 punten meepakken, de boel heel houden door naar de volgende race."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden