Olav Mol na overwinning Leclerc: "Mooi voor Formule 1"

Leclerc wint in monaco
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Monaco. Olav vertelt over een bewogen raceweekend in de straten van het vorstendom, waarin Charles Leclerc wint in 'zijn' Monaco, Max Verstappen geen vuist kan maken tegen McLaren en Mercedes én Esteban Ocon opnieuw reputatieschade oploopt.

Waar voor 2020 het raceweekend in Monaco al op donderdag begon, brak het spektakel van de koningsklasse nu 'pas' op de vrijdag los. Al vrij snel werd duidelijk dat Red Bull Racing niet de snelheid had en met name Ferrari en McLaren voor de felbegeerde pole konden gaan vechten. Uiteindelijk trekt Leclerc aan het langste eind, die een dag later ook de race zou winnen. Hoewel het voor veel mensen een tegenvallende race was betreft sensatie, is het resultaat voor Charles Leclerc legendarisch. "Dit is Formule 1-geschiedenis. Hij heeft in geen enkele klasse nog hier op het podium gestaan en dat gaat aan je knagen. Als Charles thuis is, krijgt hij namelijk ook bij de bakker te horen, "ga je dit jaar wel winnen", nu kan hij daar eindelijk ja op antwoorden", zo laat Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio weten.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden