Olav Mol: "Nieuws van NENT verbaast mij ook"

door Raymond Janssen
grand-prix-radio-olav-mol

Olav Mol heeft uit de media vernomen dat NENT in het nieuwe seizoen geen gebruik zal maken van zijn diensten en van die van zijn collega Jack Plooij. NENT, dat met ingang van het nieuwe seizoen de tv-rechten van de Formule 1 overneemt van Ziggo, kiest voor een nieuwe commentator, zo bleek woensdagavond. 

Donderslag bij heldere hemel

Mol, sinds jaar en dag het boegbeeld van Grand Prix Radio, reageert vanuit Saoedi-Arabië met verbazing op het bericht: "Dit nieuws komt ook voor mij als een donderslag bij heldere hemel, want ik heb het ook uit de media moeten vernemen." Mol wist, net als Jack Plooij, niets van de plannen van NENT. "Ik heb nooit met iemand van Viaplay gesproken, er is zelfs geen aanzet tot enig contact geweest."

Mol blijft verbonden met F1

De keuze van NENT betekent geenszins dat Mol van het F1-toneel zal verdwijnen. "Het is in de sport niet vreemd dat de rechten soms overgaan naar een andere partij", aldus Mol, "en juist daarom hebben we voor Grand Prix Radio twee jaar geleden al de radiorechten vastgelegd."

Grand Prix Radio is al in gesprek om vroegtijdig de radiorechten voor een langere periode vast te leggen, zelfs tot voorbij 2023. De Formule 1-races zullen dus nog steeds met het commentaar van Mol te beluisteren zijn via Grand Prix Radio. Zijn stem zal de aankomende jaren dus wel degelijk verbonden blijven met de autosport in Nederland. 

Grand Prix Radio is wereldwijd te ontvangen via deze website en via digitale televisie van KPN, XS4ALL en Telfort op iTV-kanaal 832.

door Raymond Janssen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden