Olav Mol over dominantie Verstappen: Niet normaal

Max Verstappen tweede wereldtitel Japan 2022
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, reageert op de Grand Prix van Japan. Olav heeft het onder andere over de start van Verstappen, zijn tweede titel, het tractor-incident en het gevecht tussen Ocon en Hamilton.

De Grand Prix van Japan, een weekend waar spektakel altijd te verwachten is. De race op zondag werd getekend door regenval. Rijdend naar de grid deed Max Verstappen aan het einde van de pitlane een proefstart, en die was behoorlijk slecht. In de race had de Nederlander zijn bolide meer in controle. Charles Leclerc, startende vanaf de twee plek, had een betere start en wist Verstappen in te halen. Daarentegen was het Verstappen die leidde na bocht 1, vanwege een briljante inhaalactie aan de buitenkant. Volgens commentator Olav Mol zijn dit de dingen waar Verstappen goed in is. "Dit zijn dingen waar Verstappen razendsnel over na kan denken", vertelt Olav. Hij legt een vergelijking naar de Grand Prix van Spanje in 2016. Daar reed Verstappen zijn eerste wedstrijd voor Red Bull Racing en haalde hij in bocht 3 ook aan de buitenkant in. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen