Olav Mol over Pérez: Op stratencircuits heeft hij iets speciaals

door Olav Veenhof
Premium update
SI202305010284_hires_jpeg_24bit_rgb (1)
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Azerbeidzjan. Olav vertelt over de zesde overwinning van Sergio Pérez, de wisselwerking tussen Alonso en Stroll en het nieuwe format.

Tot zondag was er nog nooit een coureur geweest die twee keer de Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam wist te schrijven. Daar kwam zondag verandering. Sergio Pérez wint de race in de straten van Baku net als in 2021. Daarmee nadert de Mexicaan Max Verstappen op slechts zes punten in het wereldkampioenschap. De vraag is nu: Kan Pérez een serieuze gooi doen richting het wereldkampioenschap? " Nee dat is zeer onwaarschijnlijk. Stratencircuits zoals Baku bestaan voor een deel uit knikken van negentig graden en rechte stukken. Daar voelt Checo zich gewoon lekker, circuits zoals Azerbeidzjan, Australië en Singapore. Echter zal dat niet genoeg zijn voor de wereldtitel, omdat Max gewoon over het algemeen twee tienden harder gaat."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden