Olav Mol over deel 4 van 'Snelle Sam'

photo_2021-05-02_20-37-44

Het vierde deel van Snelle Sam is uit. Het nieuwe boek 'De ontvoering' is net zoals de rest van de serie geschreven door Olav Mol in samenwerking met Erik Houben. In gesprek met Grand Prix Radio vertelt Mol over de geschiedenis van Snelle Sam en geeft hij een kleine preview op het boek.

Sinds mei 2020 bestaat de Snelle Sam-boekenserie. In de (kinder-)boeken vertelt Mol het verhaal van Sam, een jongetje dat steeds meer te maken krijgt met de autosport. "De Snelle Sam-serie is eigenlijk gewoon een verhaal dat zich in mijn hoofd afspeelt", vertelt Olav Mol. Mol bedenkt samen met Erik Houben de verhalen. "We zitten dan te overleggen waar het boek precies over moet gaan." Zo bekijken de twee bijvoorbeeld waar Sam begint en waar hij eindigt in een verhaal. "Het leuke is dat ik alle kanten op kan gaan, je kunt het zo gek niet verzinnen", aldus Mol.

In de boeken worden geen namen gebruikt uit de 'echte' wereld. Wel zijn er linkjes te leggen naar echte personen, wat volgens Mol een leuke toevoeging is. "We proberen wel leuke namen te verzinnen voor de ouders die nog voorlezen. Het boek is sowieso gemaakt voor volwassenen met kinderen, máár ook voor volwassenen die daar open voor staan", vertelt Mol, die vaak berichtjes krijgt van vaders en moeders die de boeken zelf ook leuk vinden.

 Snelle Sam - De ontvoering

Het nieuwe deel is gebaseerd op de jeugd van Olav Mol. Mol keek vroeger een serie die ontzettend spannend was en die wilde hij terugbrengen in het vierde deel van Snelle Sam. "Vroeger was dat zo apart en gaaf dat we dachten, 'Wat als we er een ontvoering in plaatsen?' Er gebeurt iets in het boek waardoor Sam in een oud kartbusje slaapt en terwijl de vaders even weg zijn wordt dat busje gestolen", vertelt Mol. Door de ontvoering wordt er een bepaalde spanning toegevoegd aan het verhaal.

Snelle Sam is te koop in de lokale boekhandel. Mol vindt het ontzettend belangrijk dat de lokale boekhandels gesteund worden in de huidige situatie. Ook is het boek te koop via online sites als bol.com.

Lees ook: Mol: “Geen fout FIA in gele-vlaggensituatie”

Lees ook: Formule 1 tot en met 2026 in Barcelona

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen vecht Maximaal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden