Olav Mol over zijn nieuwe boek 'Snelle Sam'

IMG-20200416-WA0000

Vanaf vandaag ligt het nieuwe boek van Olav Mol, getiteld Snelle Sam, in de winkels. Leeftijd speelt geen rol, want het boek is gericht aan alle racefans van 7 tot 107 jaar. Olav Mol heeft het boek in samenwerking met Erik Houben gemaakt en is zeer tevreden met het eindresultaat.

Vorige week vrijdag zei Olav in het Formule 1 Café dat hij al langer het idee had, en dat het voornamelijk bedoeld is voor kinderen van zeven en acht die net beginnen met lezen. Natuurlijk kan je het ook lezen als je iets ouder bent, waarschijnlijk begrijp je dan zelfs sneller waar de naam Bas Vandamme of Anton Silva vandaan komt. Zo heb je ook het circuit Strandpoort, dat natuurlijk afkomt van het echte circuit Zandvoort.

Tegen Grand Prix Radio liet Olav weten: "Het idee zat al jaren ergens in mijn hoofd. Dan kom je op het punt dat het er een keer van moet komen, dat was afgelopen september. Een commentator is ook een soort van verhalenverteller, dus het staat dichterbij me dan ik aanvankelijk dacht. Belangrijk voor me was ook dat het tot de verbeelding van kids zou spreken en dat het hun fantasie zou prikkelen. Ik ben groots met het eindresultaat."

Het boek begint met de Spaanse Grand Prix van 2016, waarin de quote ‘yo hee, yo hoovanzelfsprekend voorbijkomt. Vervolgens heb je meerdere verhaallijnen, waarbij de kartaspiraties van Sam en de successen van Bas Vandamme de revue passeren. Onmisbaar is natuurlijk ook de Nederlandse GP, die dit jaar voor het eerst sinds 1985 weer op de kalender staat. Tegen GPUpdate zei Olav nog dat er naast plezier beleven ook wat te leren valt met het boek.

Verder wilde Olav nog benadrukken dat naast online de boeken ook in de lokale boekenwinkel liggen, waarbij je hem een plezier zou doen als je hem daar haalt. Lokale boekhandels hebben het door de coronacrisis namelijk niet makkelijk, en zo steek je hen toch nog een hart onder de riem.

Snelle Sam, vanaf vandaag dus in heel Nederland verkrijgbaar.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden