jm2101au398

De eerste seizoenshelft van de Formule 1 zit er alweer op na een knotsgekke Grand Prix van Hongarije. Zoals elke week sprak Grand Prix Radio met Olav Mol na de race, met deze week de knotsgekke race, de straffen van de FIA en de geweldige prestatie van Alpine.

"Eén van de allermooiste races die ik gezien heb." Zo vat Olav Mol de knotsgekke Grand Prix van Hongarije samen. De race begon met het verremmen van Lance Stroll en Valtteri Bottas die voor veel schade en uitvallers zorgden. Volgens Mol hoort dat bij het racen. "Het is wat het is. De enige die daar wat aan kan veranderen is de wedstrijdleiding en die heeft Stroll en Bottas een vijf plaatsen gridstraf gegeven voor de eerst volgende race, wat mij een prima straf lijkt. Dan zet je een streep en krijg je een nieuwe wedstrijd." Mol vond één van de belangrijkste dingen aan de race dat er een nieuwe winnaar is in de Formule 1, "want dat betekent vooruitgang van de sport."

Esteban Ocon / Alpine / Hongarije / Budapest /2021
Foto: Alpine Media Pool

Straffen FIA

Olav Mol vond de straffen van de FIA erg goed, hoewel er erg veel kritiek was op de straf voor Antonio Giovinazzi. De Italiaan kreeg een tien seconden stop-and-go-penalty, wat, op een diskwalificatie na, de zwaarste straf is die de FIA tijdens een race kan uitdelen. "Te hard rijden in de pitlane is gewoon levensgevaarlijk. Er lopen allemaal mensen rond. Marshals, cameramannen, monteurs, et cetera. Op de baan is iedereen veilig, maar in de pitstraat niet. De straf is meer dan terecht. Als je vier kilometer per uur te hard gaat, zal het wel meevallen, maar 25?!"

Antonio Giovinazzi / Grand Prix van Hongarije / Alfa Romeo
Foto: Mediahub Sauber Group (Xavi Bonilla / DPPI)

Alpine en Hamilton

Alpine stal de show met de overwinning van Ocon, maar volgens Mol was de held van de dag Fernando Alonso. "Mercedes sloeg wel een beetje de plank mis om niet naar binnen te gaan, maar Hamilton reed daarna wel een geweldige race om op P3 te finishen. Hij komt tekort door de held van de race: Fernando Alonso. Je moet niet onderschatten wat dat voor een knokpartij geweest is, binnen de lijnen van wat mag." Alpine kan volgens Mol niet meedoen met de voorste plekken, mede doordat het team de vooruitgang van de 2021-auto op een lager pitje heeft gezet. Daarmee hoopt Alpine zich beter te kunnen focussen op een competitieve auto voor 2022.

Fernando Alonso / Lewis Hamilton / Alpine / Mercedes / Hongarije / Budapest / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Nu de eerste helft van het seizoen er alweer op zit, is het ook tijd om een beetje terug te blikken. Volgens Mol is het seizoen tot nu toe een 8,5. "We hebben een spannend kampioenschap en als de races niet om de hoofdrolspelers gaan, hebben we ook mooie uitslagen, wat alleen maar goed is voor de sport."

Lees ook: Reprimandes voor Sainz, Vettel, Stroll en Bottas

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Esteban Ocon wint chaotische Grand Prix van Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden