Olav Mol: "Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden"

SI202106270596_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Stiermarken gewonnen op een dominante wijze. Het was daardoor niet de meest vermakelijke race, maar volgens Olav Mol moeten we er maar aan wennen. Grand Prix Radio sprak met de Formule 1-commentator over het verliezende Mercedes, het weekend van Ferrari en over de tweede race in Oostenrijk.

"Dit is de manier hoe Max Verstappen wil winnen", begint Olav Mol. De Grand Prix van Stiermarken was niet de meest spectaculaire race, maar wel een goede voor Verstappen. Hij won de race met meer dan dertig seconden voorsprong op de nummer 2. "Red Bull heeft het vaccin tegen Mercedes gevonden", zegt Mol, "De dominantie van Mercedes lijkt voorbij, wat na zes jaar ook wel logisch is, maar hoe ze dan Red Bull van dingen beschuldigen vind ik vreemd. Zo ken ik Mercedes niet." Volgens Mol is er een betere oplossing voor Mercedes dan Red Bull beschuldigen van allerlei dingen. "Begin gewoon met hard rijden en kijk hoe het dan gaat."

Toto Wolff / Mercedes AMG / Stiermarken / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Mede door het zeuren van Mercedes is er een nieuwe pitstopregel vanaf de Grand Prix van Hongarije. "Ik ben het helemaal met Laurent Mekies eens. De FIA moet het niet alleen bepalen, maar ze moet in discussie gaan met de teams", vindt Mol.

Bandenproblemen Ferrari

Vorige keer vertelde Mol over de bandenproblemen van Ferrari. Dit weekend had Ferrari geen problemen met de banden. Dat komt door de baantemperatuur vertelt Mol. "Het hele weekend was de bandentemperatuur rond de vijftig graden. Door de rotsgrond blijft ook de warmte in het circuit zitten. Door die warmte heeft Ferrari minder problemen met de banden." Volgens de commentator had Ferrari wel een prima race, "maar", zegt Mol "Ferrari hoort gewoon vooraan mee te vechten."

210060-scuderia-ferrari-french-gp-2021-sunday2-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Grand Prix van Oostenrijk

De volgende race is ook op het circuit in Spielberg. Olav Mol denkt dat het veld dan nog dichter bij elkaar ligt. "Het hele veld gaat waarschijnlijk dan van rood naar geel, want niemand gaat op de harde band dan rijden. Wat ook nog een scenario kan zijn, is dat iedereen op geel start, al is er weinig bandenslijtage op het circuit."

Lees ook: Lando Norris: “Rijden in niemandsland was beetje saai”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Stiermarken, de race

Lees ook: Max Verstappen wint dominant GP van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden