Olav Mol: “Tactisch steekspel tussen Mercedes en Red Bull”

photo_2021-05-02_20-37-44

De derde race van het seizoen 2021 zit er weer op. De Grand Prix van Portugal werd gewonnen door Lewis Hamilton in een ‘tactisch steekspel’ met Red Bull Racing. Grand Prix Radio sprak na afloop met Olav Mol in Portimão.

“Een race is altijd spannend, je weet aan het begin nooit hoe de race eindigt”, aldus Mol na afloop van de Grand Prix van Portugal. Op het circuit van Portimão trok Hamilton aan het langste eind. “Het was een tactisch steekspel tussen Red Bull en Mercedes, waarin Hamilton vandaag wel echt de sterkste was. Hij zakte terug naar plaats drie en moest toen terugkomen. Bij de inhaalactie op zijn teamgenoot zag je dat Bottas de deur niet mega openzette, daar moest hij wel voor vechten.”

“Daarnaast zag je dat Red Bull voor het allereerst in jaren gebruik kon maken van hun tweede coureur. Ze konden Hamilton in hun schoot laten vallen en dat deden ze door Sergio Pérez laat binnen te halen.”

Gevecht om de snelste ronde

In de laatste ronden ging het vooral op wie de snelste ronde op zijn naam zou zetten om het extra punt te pakken. “Ga er maar eens aanstaan, je bent monteur van Max Verstappen, die op P2 ligt en op het laatste moment nog binnenkomt voor een pitstop. Dat zijn echt spannende momenten. Als de pitstop mislukt vergooi je een podium.”

Pitstop Max Verstappen / Red Bull Racing / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Red Bull Racing (Mark Thompson/Getty Images)

“Je zag het ook wel aan Hamilton, die moet gedacht hebben ‘ik heb derde gelegen, ik heb mijn geluk wel gehad’ en hij liet het gevecht om de snelste ronde dan ook over aan Bottas en Verstappen”, aldus Mol.

Williams

George Russell was zaterdag na een ijzersterke kwalificatie nog positief ingesteld, maar tijdens de race kon hij in de Williams opnieuw niet meevechten om de punten. “Williams heeft in Bahrein ontdekt dat de auto erg gevoelig is voor windvlagen. In de vuile wind achter andere auto’s verliezen ze ook veel”, legt Mol het probleem van Williams bloot. “In één ronde in schone lucht zijn ze sterk. De aerodynamica is zeker iets waar ze hard aan moeten werken."

“Maar net als alle anderen hebben ze nu maar vier dagen om zich voor te bereiden op de volgende race”, besluit Mol. De volgende race staat namelijk alweer op de kalender voor zondag 9 mei. Het F1-circus reist nu vanuit Portimão door naar buurland Spanje, waar op Circuit de Barcelona-Catalunya de volgende race gepland staat.

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Lees ook: Sergio Pérez: "Zat te lang vast achter Norris"

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden