Olav Mol: Verstappen is berekenend ijskoud

Monza Podium 2022
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, geeft zijn mening over de Grand Prix van Italië. Hij vertelt over de starts van Verstappen, het debuut van De Vries en de pitstopstrategie van Ferrari. 

De Grand Prix van Italië werd gewonnen door Max Verstappen. De Nederlander startte vanaf de zevende stek na een gridstraf en had een hele goede eerste ronde. Het is niet de eerste keer dat Verstappen zo'n goede start heeft. Olav Mol legt uit. "Ik denk dat ze het bij Honda in die zin het goed voor mekaar hebben, ze kunnen hem (Verstappen, red.) telkens een zelfde start geven. Waarbij wheelspin en anti-stall niet bestaat." Wat Verstappen goed in de gaten heeft, en waar een verschil is met zijn jongere jaren: "Je wint hem niet in de eerste bocht. Je kunt iets winnen in de eerste bocht, maar je verliest hem daar veel eerder. We hebben Max in Spa wel eens tegen Kimi aan zien rijden en toen was zijn hele middag voorbij", vertelt Mol. Volgens de commentator denkt Verstappen meer na over het ritme waar hij in moet komen, en is de start daar geen onderdeel van. "Als hij het ritme heeft, komt het wel goed."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden