Oliveira sluit Moto2-carrière in stijl af met zege

181118_VAL_Oliveira

De laatste Moto2-race oude stijl – met Honda-motoren – is op naam gekomen van Miguel Oliveira. De Portugees sloot daarmee in Valencia ook zijn eigen Moto2-carrière met een zege af: in 2019 komt hij uit in de MotoGP. Na de verbluffende overwinning van Can Öncü in de Moto3 was het de tweede overwinning van de dag voor het KTM Ajo-team.

https://twitter.com/i/status/1064131083304951813

De slotrace van het seizoen leverde Iker Lecuona zijn eerste podium op. Alex Marquez kwam als derde over de streep, ondanks een crash. Marquez was een van de velen die onderuit gingen. De Spanjaard crashte in ronde 15 terwijl hij aan de leiding ging en op weg leek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Na de crash kon hij snel weer opstappen en alsnog op de derde plaats invoegen.

https://twitter.com/i/status/1064124923550056448

Zoveel geluk hadden polesitter Luca Marini, Joan Mir en Lorenzo Baldassarri niet. Zij gingen al in de eerste ronde onderuit en zagen een mooi resultaat verdampen voordat de race goed en wel was begonnen. Ook Sam Lowes, Xavi Vierge en Brad Binder gingen al vroeg onderuit.

NTS RW Racing GP-coureur Joe Roberts had een top 5-resultaat in het vooruitzicht, maar ook hij ging onderuit. Teamgenoot Steven Odendaal finishte wel in de punten, op de dertiende plaats. Bo Bendsneyder kwam niet in actie in de slotrace van het seizoen, maar was wel aanwezig in Valencia om zijn team Tech3 gedag te zeggen.

Nog revaliderend van een gebroken been was het risico te groot om te racen. Het is wel de bedoeling dat Bendsneyder vanaf vrijdag deelneemt aan de test in Jerez met zijn nieuwe team NTS RW Racing GP. Die test is belangrijk, omdat de Moto2-coureurs dan voor het eerst rijden met de nieuwe Triumph-motorblokken, die in de plaats komen van de Honda-motoren.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden