Onbezorgde Hamilton ziet dat Ferrari heel sterk is

Hamilton

Lewis Hamilton maakt zich geen zorgen om de snelheid van Ferrari, al ziet hij wel dat de Italiaanse renstal "heel sterk" is.

Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren op de eerste testdagen niet alleen snel, maar oogden ook zeer betrouwbaar. Woensdagochtend noteerde Vettel de tweede tijd op het Circuit de Catalunya.

Of de Brit zich zorgen maakt om de snelheid bij Ferrari? "Ik ben nergens bezorgd om en focus me op mijn eigen job", zegt hij tegenover verschillende media, waaronder Grand Prix Radio.

"Iedereen rijdt met verschillende hoeveelheden brandstof en werkt andere programma's af. Ik ben lang genoeg in de Formule 1 actief om te weten hoe het spelletje in elkaar steekt. Het is nu niet de tijd om te focussen op anderen, maar gewoon op onszelf. Rond deze tijd volgende week weten we misschien iets beter waar we staan."

"Niettemin heb ook ik gezien dat Ferrari heel sterk is", vervolgt de vijfvoudig kampioen. "Het lijkt er zelfs op dat hun pakket beter is dan vorig jaar, want ze rijden heel veel kilometers. Het zal een nog grotere uitdaging voor ons worden om ze te verslaan."

Hamilton komt woensdagmiddag in actie bij de derde testdag op het Circuit de Catalunya.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen