Ook Alain Prost verrast door transfer Daniel Ricciardo

prost

Oud-coureur en Renault-adviseur Alain Prost was net zo verbaasd over de onverwachte transfer van Daniel Ricciardo van Red Bull naar Renault als de rest van de Formule 1.

De viervoudig wereldkampioen was uiteraard betrokken bij de onderhandelingen en hoopte van ganser harte dat de Australiër op het voorstel van het Franse team in zou gaan, maar was daar allerminst zeker van: "We hebben een eerlijk en open gesprek gehad met Daniel", zegt Prost in de podcast Beyond the Grid. "We waren verbaasd dat hij uiteindelijk 'ja' zei. Hij heeft het tenslotte allemaal al eens gezien en hij weet dat hij volgend jaar geen wereldkampioen zal worden. We zullen beter worden, maar we hebben tijd nodig."

Prost denkt met Ricciardo de ideale man in huis te hebben gehaald om de stal verder naar voren te krijgen: "Hij gaat er voor zorgen dat het team beter en beter zal worden. Daniel brengt op de eerste plaats zichzelf mee. Ik vind hem een van de beste inhalers van het veld en hij is enorm competitief. Maar hij is ook een (race)winnaar en hij komt van een winnend team. Daarnaast is hij uit het oogpunt van marketing geweldig en hij kan een prima team vormen met Nico Hülkenberg."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden