Ook derde vrije training Formule 1 gecanceld

Red-Bull-GP-Steiermark

Net als de Formule 3-race is ook de derde vrije training voor de Formule 1 gecanceld. De race in het Formule 3-kampioenschap werd wel gestart, maar na een aantal crashes en verschillende spins, vond de wedstrijdleiding het niet verantwoordelijk om door te rijden. De derde training is officieel nooit van start gegaan. 

De derde vrije training werd eerst uitgesteld, waarna het rond 12:45 uur officieel werd geschrapt. Het is nog onduidelijk wat er met de kwalificatie gaat gebeuren, die later vanmiddag op de planning staat.

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, gaf bij Jenson Button aan dat het minder gaat regenen vanmiddag. ''Het ziet er voor vanmiddag wat beter uit'', begint Brawn. ''Als we vanmiddag de kwalificatie niet door kunnen laten gaan, gaan we die zondagochtend doen en daarmee zou de sprintrace van de Formule 2 komen te vervallen. Mochten we ook dan niet kunnen kwalificeren, dan telt de uitslag van de tweede vrije training als startopstelling voor de Grand Prix van Steiermark.''

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden