Ook Toto Wolff wil grid girls terug

images_Formule1_2015_nieuws-mei_gridguys_monaco_grand_prix

Ferrari-coureur Sebastian Vettel had zich er al over verbaasd na de Grand Prix van Monaco. Waarom moest hij bij de start ineens achter "George of Dave" parkeren in plaats van achter de vertrouwde grid girls? "Ik zal er met Bernie (Ecclestone) over gaan praten," zei Vettel ook nog. Toto Wolff sluit zich nu bij hem aan.

Het was even schrikken zondag. Op de startgrid van Monaco stonden door TAG Heuer aangeklede jongeheren met de naambordjes voor de auto's. Het was een initiatief van Michael Boeri, voorzitter van de Automobile Club de Monaco. Het volgt nadat Le Mans en de World Endurance Series vanaf dit jaar geen traditionele dames op de startgrid meer hebben. 

Mercedes F1-teambaas Toto Wolff, echtgenoot van vrouwelijke F1-testrijder Susie, gaf toe dat hij hoopt de dames weer terug te zien. "We zijn gewend aan mooie vrouwen naast de auto's op de grid," zei de Oostenrijker, die verrast was door de actie. "Ik heb niets tegen de goed uitziende jongens, maar naar mijn mening is wat we eerder hadden niet discriminerend," voegde hij daaraan toe.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden