Ook tweede plan voor Grand Prix van Miami afgeschoten

South-View_v2

Een flinke tegenslag voor Liberty Media en de organisatie van de Grand Prix van Miami. De lokale autoriteiten in de stad in Zuid-Florida hebben het voorstel om in 2021 rondom het Hard Rock Stadium een race te organiseren, van tafel geveegd.

Twee weken geleden meldde de Formule 1-organisatie vol trots dat het een intentieverklaring had getekend om over ruim anderhalf jaar in Miami een tweede Amerikaanse Grand Prix te organiseren. Het parcours zou voor een groot deel worden uitgezet over het (privé)terrein van het stadion van de Miami Dolphins, maar ook deels over de openbare weg. En dat is nu precies waar de lokale autoriteiten in de county Miami-Dade niet op zitten te wachten. Op een drukbezochte vergadering van het bestuur van de county werd het voorstel weggestemd op grond van het feit dat de straten niet voor het publiek mogen worden afgesloten. Ook werd er bepaald dat mocht er in de toekomst opnieuw over de organisatie van een F1-race worden gesproken daar eerst een publieke hoorzitting over gehouden moet worden.

De burgemeester van Miami-Dade is voorstander van de komst van de Formule 1 en heeft het recht om een veto uit te spreken over de uitspraak. Het lijkt er echter op dat hij eerst  met de partijen rond de tafel wil om alsnog tot een oplossing te komen.

Het is niet voor het eerst dat de plannen voor een Grand Prix in Miami het niet halen. Eerder werd al een voorstel voor een race door downtown Miami na overleg met de buurt ingetrokken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen