Ook Valtteri Bottas tekent nieuw contract bij Mercedes

bottas

Valtteri Bottas heeft in navolging van Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes verlengd. De Fin heeft een contract voor 2019 met een optie voor 2020 bij het Duitse merk getekend. Dit maakte Mercedes voorafgaand aan de thuisrace op Hockenheim wereldkundig.

Ondanks dat Daniel Ricciardo in verband werd gebracht met Mercedes is de contractverlenging van Bottas geen verrassing. De Fin is bezig aan een goed seizoen. Met een beetje minder pech had de Fin hoger in het kampioenschap gestaan. De Mercedes-coureur staat op dit moment vijfde met 104 punten.

Bottas is uiteraard verheugd met zijn contractverlenging en het vertrouwen van het team. “Ik ben erg blij. Ik vind het geweldig om met dit team samen te werken. Iedereen werkt hard voor een goed resultaat. Ik heb dit jaar een stap voorwaarts gemaakt en verwacht dat er nog meer in zit."

Toto Wolff is blij dat Mercedes met dezelfde coureurs in 2019 rijdt. "We zijn tevreden dat we het contract van Valtteri hebben verlengd en dat we in 2019 met dezelfde line-up rijden. Zijn prestaties zijn dit jaar uitstekend. Met minder pech en minder fouten van onze kant had hij aan de leiding van het kampioenschap gestaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden