Emotionele Vettel: 'Dag om de grote Villeneuve te herdenken'

180002_can

Sebastian Vettel won vandaag de Grand Prix van Canada. De Duitser boekte hiermee zijn 50e overwinning in de koningsklasse van de autosport. Dat Ferrari sinds 2004 niet meer had gewonnen op dit circuit, maakte de overwinning nog specialer voor hem.

"Perfect is de juiste manier om het te omschrijven. Ik vertelde gisteren al hoeveel deze plek voor Ferrari betekent. Om dan een race zoals vandaag te hebben is ongelooflijk. We hebben zo lang niet gewonnen hier. Ik zag al die mensen langs de kant en ze waren superblij. Ze hadden echt plezier," aldus de viervoudig kampioen.

"We zijn hier op circuit Gilles Villeneuve en vandaag reed Jacques in zijn vaders wagen. Dat was erg emotioneel. Dat dan vandaag een Ferrari wint waarbij ik achter het stuur zit, dat maakt me heel trots. Het is een dag om de grote Gilles Villeneuve te herdenken."

Na de podiumceremonie ging Vettel tegenover pitreporter Jack Plooij nog wat dieper in op de race: "Het was belangrijk om meteen een gat te slaan. Ik was heel blij met mijn eerste ronde maar toen kwam de safetycar en dacht ik: "Oh nee!" Maar ik had een goede herstart en bleef uit de problemen. Ik kon daarna langzaam een voorsprong opbouwen en het tempo bepalen. We hadden de juiste strategie en de juiste banden om langer buiten te blijven en de race vanaf daar te controleren. Het gat naar Valtteri hielden we gelijk."

Toch ging niet de hele wedstrijd over rozen: "Ergens in het midden van de race, na de stop, moest ik veel aanpassen aan het stuur. Op een gegeven moment wilde ik bijna vragen: "Wanneer mag ik weer racen?" Ik was dingen aan het veranderen en weer aan het terugzetten. Maar de wagen deed het erg goed vandaag en werd eigenlijk alleen maar beter. Aan het einde was ik aan het hopen dat de wagen het goed bleef doen en dat er niets kapot zou gaan."

Door deze overwinning staat Vettel nu met één punt voorsprong aan de leiding van het kampioenschap.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden