Organisatie F1 wil het hele jaar door entertainment bieden

chase

De kalender van de koningsklasse van de autosport loopt van maart tot eind november. Buiten de testperiode voorafgaand aan elk seizoen, heeft de sport gedurende de winterperiode de fans weinig tot niets te bieden. Formule 1 CEO Chase Carey wil hier verandering in brengen.

"Een van de ambities die we hebben is om uit te zoeken hoe we de fans twaalf maanden per jaar aan ons kunnen binden. Dit betekent overigens niet dat we langer gaan racen: ons seizoen zal niet twaalf maanden gaan duren. Een voorbeeld zou de NFL kunnen zijn. Daar spelen ze nu niet, maar ze hadden onlangs de NFL Draft. Dat is een groot evenement. Zij hebben gewoon evenementen gecreëerd die zelfs buiten het seizoen interessant zijn voor de fans," aldus Carey die sinds zijn aanstelling bezig is om het entertainmentgehalte in de Formule 1 op te krikken.

"Wij willen vaststellen hoe we meer interessante dingen voor de fans kunnen creëren, of het nu een unieke competitie is of unieke evenementen zijn, of dingen rondom de sport waardoor de fans zich meer verbinden met de sport. De 21 races die we nu hebben blijven het belangrijkst, maar ik denk dat we andere dingen kunnen bieden die de fans in staat stellen meer connectie te krijgen met de sport. We praten met verschillende partijen over unieke ideeën voor verschillende vormen van competitie."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen