Osaka wil Formule 1-race op terrein Wereldtentoonstelling

image

Het gemeentebestuur van Osaka wil de Formule 1 naar de Japanse havenstad halen. Osaka is organisator van de Wereldtentoonstelling van 2025 en bouwt speciaal daarvoor een eiland in de baai van Osaka. Het expoterrein moet na dit evenement dienen als locatie voor een straatrace.

De burgemeester van de stad ontvouwde zijn plannen in de Japanse media. Hij is nog op zoek naar geldschieters voor de race: "Als we investeerders kunnen vinden dan kunnen we hier in Japan dingen voor elkaar krijgen die we nu niet kunnen realiseren."

Japan kent een rijke Formule 1-geschiedenis. De Grand Prix van Japan wordt al sinds 1963 georganiseerd, sinds 1976 telt deze mee voor het wereldkampioenschap Formule 1. In totaal werden in de afgelopen 43 jaar 34 Japanse Grands Prix verreden; deels op Fuji, maar voornamelijk op Suzuka. Circuit Okayama in Aida was twee keer het toneel van de Pacific Grand Prix.

De plannen van Osaka doen denken aan de situatie in Montreal en de Canadese Grand Prix. Ook het Circuit Gilles Villeneuve ligt op een kunstmatig aangelegd eiland dat oorspronkelijk bestemd was voor de Wereldtentoonstelling.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen