Oscar Piastri nieuwe Formule 2-kampioen

door Hidde Wissels
01-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited-2

Oscar Piastri is door zijn derde plaats in de eerste sprintrace van Abu Dhabi kampioen geworden in de Formule 2. De Australiër reed een uitstekende race vanaf de tiende stek en is de opvolger van Mick Schumacher die vorig jaar kampioen werd. De race werd gewonnen door Jehan Daruvala. 

Het was niet meer de vraag of, maar wanneer Piastri kampioen zou gaan worden. De coureur van Prema is bezig aan een ontzettend sterk F2-seizoen. De klasse waarin hij ook nog eens gedebuteerd is dit jaar. Vorig jaar werd de 20-jarige kampioen in de Formule 3 en tijdens zijn debuutseizoen in de F2 slaat hij wederom gelijk toe.

Oscar Piastri / Prema Racing / F2 / Abu Dhabi / 2021
Foto: Formula 2 (Lars Baron/Getty Images)

Tijdens de kwalificatie wist hij zijn vijfde opeenvolgende pole position te pakken, waardoor hij voor de hoofdrace vooraan mag starten. Tijdens de eerste sprintrace moest hij vanaf de tiende stek komen, maar het duurde niet lang voordat hij zich vooraan meldde.

Piastri kende een raketstart en kwam meteen achter zijn teamgenoot Robert Shwartzman te liggen op de zesde stek. Beide coureurs kwamen snel naar voren waarna Piastri zijn teamgenoot in de slotfase wist te passeren. Door zijn derde plaats is hij niet meer in te halen door de concurrentie en werd hij bekroond tot kampioen.

Daruvala wint van start tot finish

Met het binnenhalen van het kampioenschap door Piastri is de overwinning van Daruvala wat ondergesneeuwd. De 23-jarige reed een goede race en leidde van start tot finish. Felipe Drugovich leek even te snel te zijn en hem te passeren, maar Daruvala liet hem er niet voorbij en kon daarna makkelijk naar de overwinning rijden.

https://twitter.com/Formula2/status/1469593388081192960

Lees ook: Agressieve kerbs Abu Dhabi aangepast na zorgen Pirelli

Lees ook: Christian Horner bezorgd: “Pole position buiten bereik"

Lees ook: Lewis Hamilton topt VT2 in Abu Dhabi, Verstappen P4

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden