Oscar Piastri wint tweede race Formule 2-weekend Bahrein

01-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

Formule 3-kampioen Oscar Piastri heeft de tweede sprintrace van het Formule 2-kampioenschap op zijn naam geschreven. Achter Piastri stond Guanyu Zhou op de tweede plek. Jehan Daruvala sloot het podium af als derde. Richard Verschoor reed een fenomenale race, de Nederlander startte vanaf P22 en eindigde de race als vierde.

In bocht 1 ging het gelijk mis. Dan Ticktum, die startte vanaf P3, werd geraakt aan de achterkant door Robert Shwartzman waardoor er gelijk een safety car-situatie ontstond. Beide coureurs vielen uit als gevolg van de crash.

Juri Vips mocht, nadat de bolides van Ticktum en Shwartzman weg waren gehaald, de race vervolgen. Vips behield de leiding, maar achter hem wist Zhou, Lirim Zendeli in te halen voor de tweede plek. Zhou wist het tempo te behouden en haalde een ronde later Vips in voor de leiding. Bent Viscaal klom vanaf P11 op naar P7.

Race pace

Zhou liep langzaam uit op de rest van het veld. Zo'n 2 seconden achter Zhou reed lange tijd Vips. Achter Vips verdedigde Lawson tegenover Drugovich voor de derde plek. Na een gevecht tikte Drugovich Lawson aan waardoor Lawson stil viel. De crash bracht een tweede safety car op de baan, waardoor er meerdere coureurs een pitstop maakten. Hierdoor klom Viscaal naar de vierde plek. Ondertussen reed Richard Verschoor een fantastische inhaalrace vanaf P22 langzaam richting de top-10.

Zhou had geen pitstop gemaakt en mocht de race herstarten. Viscaal kon zijn vierde plek niet behouden en zakte ver buiten de punten. Juri Vips, die een pitstop had gemaakt, haalde rap een deel van het veld in en kwam weer terug op de tweede plek. Vips kon die tweede plek echter niet behouden door onder andere een 5 seconden tijdstraf. In de laatste ronde wist Oscar Piastri, Zhou in te halen. Piastri won daardoor de race. Richard Verschoor wist knap te finishen op P4.