Oud-F1-baas Ecclestone verrast als F1-seizoen nog doorgaat

28 mrt 2020 door Julia Onclin
1920x1080-Bernie-Ecclestone

De hele wereld ligt plat als gevolg van het coronavirus. Inmiddels zijn er al heel wat Formule 1-races afgelast en de fans vragen zich af wanneer het seizoen dan wel van start zal kunnen gaan. Volgens oud-F1-baas Bernie Ecclestone is de kans dat er dit jaar überhaupt nog een F1-race verreden gaat worden heel klein.

Tegen Reuters zegt Ecclestone dat hij ervoor zou hebben gekozen om alle gesprekken over racen dit jaar te staken. "Dat is de enige veilige keuze die je kunt maken. Dan voorkom je dat mensen afspraken gaan maken die misschien uiteindelijk toch niet haalbaar blijken te zijn."

Ecclestone vindt dan ook dat het hele raceseizoen van 2020 gecanceld zou moeten worden en dat de focus op 2021 moet komen te liggen.

De Formule 1 zelf heeft eerder aangegeven te hopen dit seizoen alsnog 15 tot 18 races te kunnen houden. Ecclestone is echter pessimistisch over de slagingskans van dat plan. "Ik zou heel heel erg verrast zijn als dat lukt", stelt hij.

"Natuurlijk hoop ik dat het ze lukt. Ze zouden drie of vier races aan het begin van volgend jaar kunnen houden en deze mee kunnen laten tellen voor het kampioenschap van 2020."

28 mrt 2020 door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen