'Ouderwetse' agressie zichtbaar bij Ricciardo in Frankrijk

8-sunday-lecastellet

Daniel Ricciardo wist op het circuit van Paul Ricard de ouderwetse agressieve stijl naar voren te halen. Tijdens de Grand Prix van Frankrijk werd de McLaren-coureur knap zesde, hij liet goede moves zien en veel agressie, na afloop was hij dan ook blij en opgelucht in zijn interview met Ziggo Sport.

"Dit is wat mij het meest blij maakt, naast winnen natuurlijk. Vechten, plezier hebben en agressief zijn. Die stijl heeft ondanks mijn 'smile' zeker mijn voorkeur. Mouwen opstropen, plezier maken en ouwehoeren op de boardradio. Ik heb ervan genoten," liet de goedlachse Australiër na de race weten.

"Uiteindelijk heb ik wat verdedigend gereden omdat ik helaas niet de hele race kon aanvallen. Maar van de eerste stint heb ik voluit genoten." Op de vraag van Rick Winkelman of het een doorbraak is in de prestaties van de McLaren-coureur geeft Ricciardo aan dat het zeker een stap in de goede richting is. "Ik wil mezelf nog geen tien uit tien geven, maar het gaat langzaam beter. Ik ben in ieder geval een stuk meer op mijn gemak in de auto."

Uitdagende race

"Ondanks dat ik mij meer op mijn gemak voelde was ik tijdens de race niet helemaal blij met de auto. Het was een behoorlijke uitdaging, maar de auto's om ons heen hadden zichtbaar nog meer problemen. Waarschijnlijk waren dat gewoon de omstandigheden van de race. Ik blijf in ieder geval leren en ben blij voor het team, het was een goede dag voor ons in het gevecht waar we ons in bevinden", sloot Ricciardo af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)


Lees ook: Olav Mol: “Strategie van Red Bull gaan we vaker zien”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Tweestopper was beter geweest”

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen