Overname van Lotus F1 door Renault dichterbij

Alain_Prost_Renault_GrandPrix_Nederland_1983

Franse media lijken er al zeker van te zijn: Renault gaat weer een fabrieksteam in de Formule 1 runnen. Voormalig wereldkampioen Alain Prost zou een prominente rol gaan spelen.

Het Franse Autonewsinfo zegt mensen van dichtbij de onderhandelingen te hebben gesproken. Renault zou 51% van de aandelen in het Lotus F1 Team overnemen van eigenaar Genii, de investeringsmaatschappij van onder meer Gerard Lopez. De renstal in Enstone was overigens al eerder het Renault fabrieksteam, maar in 2009 en 2010 werden de aandelen in twee delen aan Lopez verkocht. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost zou een belangrijke rol gaan spelen bij het nieuwe team. 

Romain Grosjean is positief over de ontwikkelingen: "Als Formule 1-fan wil ik heel graag een Frans team zien en de Marseillaise horen op het podium", zei hij tegen Radio Monte Carlo. "De geruchten over een terugkeer van Renault is iets heel gaafs en iets dat voor mij heel verleidelijk klinkt", aldus Grosjean. Over Alain Prost is hij ook positief: "Hij is een gentleman van de autosport. Het zou leuk zijn om met Alain te werken."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden