P2 het maximale voor Bottas: 'Ik voerde het plan uit'

M174992

Valtteri Bottas werd keurig tweede tijdens de Grand Prix van Japan. In de slotronden kwam Max Verstappen zienderogen dichterbij, maar de Fin wist hem nog net achter zich te houden. Dat hij geen kans zou maken op de overwinning, liet hij tussen neus en lippen ook nog even doorschemeren.

"Aan het begin van de race voelde alles goed. Ik voerde uit wat we hadden besproken en hield me aan het plan," hintte hij naar de teamorders. "Aan het einde van de tweede stint had ik wat last van blaren op de linker achterband en dat maakte het wat lastig. Maar hoe dan ook, mijn opdracht was om te finishen op P2. Uiteindelijk konden we de motor zelfs nog wat sparen omdat onze snelheid zo goed was," besloot hij het interview voorafgaand aan de podiumceremonie.

"Ik had nog wat druk van Max aan het einde van de race, maar ik had het onder controle. Het was nog even close, maar het is hier zo lastig om in te halen. Alleen een fout van mijzelf zou ervoor zorgen dat ik die plek kwijt zou raken," vertelde hij later tegenover Grand Prix Radio. Op de vraag van Jack Plooij of hij voor de finish niet even van plek kon wisselen met Hamilton om de pijn van Rusland te verzachten, antwoordde hij: "Ik nam niet eens de moeite om dit te vragen. Ik wist toch al op welke positie ik zou finishen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen