Paddy Lowe definitief weg bij Williams

DXlx9lHX0AAYQwt

De wegen van Williams en Paddy Lowe zijn definitief gescheiden. De technisch directeur vertrekt met onmiddellijke ingang bij de Britse renstal. Lowe was al sinds maart met onbepaald verlof en heeft besloten om niet meer terug te keren, zo meldde Williams dinsdag.

De Brit verliet begin 2017 Mercedes en trad een paar maanden later in dienst van Williams. Hij kreeg een plaats in de directie en werd ook aandeelhouder van het team.

Positie onder druk

Lowe en Williams bleken geen gelukkige match. De positie van van de Brit stond al geruime tijd ter discussie bij de stal uit Grove, die vorig seizoen als laatste eindigde in het constructeurskampioenschap. Nadat Williams bij de wintertests in Barcelona pas op de derde dag in actie kwam, werd er druk gespeculeerd over zijn aanstaande vertrek. Lowe besloot daarop in overleg met het team zijn taken voor onbepaalde tijd neer te leggen. Nu stopt hij definitief bij Williams.

"Na een periode van reflectie heb ik besloten dat ik niet terugkeer bij Williams", schrijft Lowe in een korte verklaring. Teambaas Claire Williams zegt het besluit van Lowe spijtig te vinden, maar wel te begrijpen en te respecteren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden