Paddy Lowe hoopvol gestemd over Williams-bolide

Kubica-1

Technisch directeur Paddy Lowe is ervan overtuigd dat Williams over een betere auto beschikt dan afgelopen seizoen. Dat is een opvallende constatering, omdat de testdagen in Barcelona met de FW42 niet geheel volgens plan verliepen.

De renstal kwam op het Circuit de Catalunya zowel in rondetijden als in aantal afgelegde niet in de buurt van de rest van het veld. Williams miste de eerste twee testdagen en moest ook op de laatste dag van de tweede testweek verstek laten gaan vanwege een tekort aan reserveonderdelen.

Licht aan einde van de tunnel

Ondanks alle tegenslagen ziet Lowe licht aan het einde van de tunnel. "De auto is veel beter te besturen, een wagen waarmee je vanuit het oogpunt van de coureur kunt werken, het bandenmanagement, de balans en het tempo. Zo konden we de auto van afgelopen seizoen niet beschrijven. Dus dat is veelbelovend", zegt Lowe in gesprek met persbureau Reuters. "Als je een bocht in gaat en je weet wat er gaat gebeuren omdat dat ook vorige keer is gebeurd. Dat is een van de belangrijkste aspecten die zeer aanzienlijk is verbeterd."

Williams maakte afgelopen seizoen een van de slechtste jaren in de teamhistorie mee. In 21 races werd slechts zeven punten verzameld. Lance Stroll en Sergey Sirotkin maakten vervolgens plaats voor debutant George Russell en Robert Kubica, die zijn comeback maakt in de koningsklasse van de autosport.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen