Palou wint IndyCar-race Road America na drama Newgarden

JB1_3338-1

De Spanjaard Alex Palou heeft de negende IndyCar-race van het seizoen gewonnen. Lange tijd leidde Josef Newgarden de dans, maar de Amerikaan kreeg bij de laatste herstart problemen en zakte ver terug. Ook in de vorige race, in Detroit was dit het geval. Rinus 'Veekay' deed niet mee dit weekend, hij is nog aan het herstellen van een sleutelbeenbreuk. 

Voor Josef Newgarden begon de race uitstekend. De Amerikaan startte vanaf pole en kon deze eerste plek vasthouden na een kort gevecht met Jack Harvey. Tot aan ronde 17 verliep de race - afgezien van wat kleine gevechten - relatief rustig. Tot daar in ronde 17 ineens Jimmie Johnson naast de baan stond. De NASCAR-legende kwam te wijd uit en spinde.

Even later was het Marcus Ericsson die een fout maakte, ook hij kwam te wijd uit en spinde. Voor de oud Sauber-coureur was het ook einde verhaal. Na een spannende strijd om de leiding in de wedstrijd leek het uiteindelijk Newgarden te zijn die standhield. Totdat in ronde 51 Ed Jones ineens achterstevoren stond. De linker achterwielophanging van de bolide van de Emiraat brak af, einde verhaal voor Jones.

JGS-2021-ROAD-AMERICA-155812-1-700x467
Foto: Joe Skibinski - Indycar Press Centre

Een sprintrace van twee rondes

Met nog twee rondes te gaan leek het een vergelijkbare situatie te worden als de Formule 1 in Azerbeidzjan: een sprintrace van twee rondes, en dat werd het. Josef Newgarden leek in eerste instantie goed weg te komen tot zijn versnellingsbak het leek te begeven. Newgarden viel langzamerhand terug en voor hem was de overwinning - net als in Detroit - niet meer aan de orde. Palou profiteerde en kon de laatste twee rondes vrij gemakkelijk uitrijden. Enorm zuur voor Newgarden, die samen met team Penske nog droog staat dit jaar.

Palou slaat een dubbelslag met deze overwinning, want de Spanjaard wint niet alleen de race, hij pakt ook de leiding in het kampioenschap. Het hele seizoen is Palou al enorm consistent, de coureur van Chip Ganassi Racing stond namelijk in vijf van de negen wedstrijden op het podium, en heeft nu twee races gewonnen.

JGS-2021-ROAD-AMERICA-156385-1-700x467
Foto: Joe Skibinski - Indycar Press Centre

Lees ook: Jos Verstappen: “Mijn hart klopte in mijn keel”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Tweestopper was beter geweest”

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden