Pasini weet Vierge net voor te blijven in Moto2 Argentinië

180408_ARG_Pasini

De opleving van Mattia Pasini vorig seizoen was niet eenmalig. De coureur uit het ministaatje San Marino schreef na een foutloze race de overwinning in de Moto2-wedstrijd van de Grand Prix van Argentinië bij op zijn palmares. Na zijn zege op Mugello vorig jaar was dit de tweede Moto2-zege voor de inmiddels 32-jarige Pasini.

Maar weinig carrières verlopen zo grillig als die van Mattia Pasini. In zijn tweede Grand Prix-seizoen in de 125cc behaalde hij zijn eerste overwinning in Sjanghai in 2005. In 2009 won hij de 250cc-race in Italië, maar daarna zou het tot 2017 duren. En nu pakte hij dus overwinning nummer 12 in totaal.

Het ging niet vanzelf. Een goede start bracht Pasini al in de eerste ronde aan de leiding, maar hij stond onder voortdurende druk van achtereenvolgens Lorenzo Baldassari, Miguel Oliveira en Xavi Vierge. Die laatste ging in de voorlaatste ronde vol het duel aan met zijn twaalf jaar oudere rivaal, maar de ervaring won het van de gretigheid. In de laatste ronde zette Pasini zijn snelste rondetijd van de hele wedstrijd (22 ronden) neer en dat bracht hem de overwinning.

“Gefocust blijven, geen fouten maken, bocht na bocht, ronde na ronde blijven pushen: dat was de strategie en dat is gelukt”, sprak Pasini blij. “Ik had vanaf het begin het goede ritme te pakken. Het is nu zaak dit niveau vast te houden en elke wedstrijd in de top 5 te rijden.”

https://twitter.com/twitter/statuses/983019583698186241

Dat het Xavi Vierge was die nog het dichtst bij Pasini kwam, was een klein wonder. De Spanjaard die vanaf poleposition was vertrokken maakte in de openingsfase van de race een aantal hachelijke momenten mee op de nog wat vochtige plekken op het circuit van Termas de Rio Hondo. Daardoor viel hij terug naar de vijfde plaats. “Ik had er wel vier, vijf keer af kunnen liggen”, gaf Vierge toe. “Maar toen ik het ritme eenmaal weer te pakken had, ging het prima. Mattia was niet te verslaan vandaag. Ik weet niet wat ik méér had moeten doen. Ik heb alles geprobeerd.”

Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 28ste plaats in Argentinië.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen