D205LAWW0AE2u0L

Sir Patrick Head keert terug op het oude nest: de 72-jarige ingenieur wordt adviseur bij Williams, het team dat hij samen met Frank Williams in 1976 oprichtte.

Head is nog steeds aandeelhouder van de stal uit Grove en wordt gezien als de man achter de grote successen in de jaren tachtig en negentig. Onder leiding van technisch directeur Head won Williams negen constructeurstitels. In 2011 ging hij met pensioen.

InvestituresBuckinghamPalace7VNbSoznaV3x
Patrick Head werd in 2015 geridderd (c) Williams Racing

Sindsdien kampt Williams met tegenvallende prestaties: in 2012 won het team nog één Grand Prix en de stal eindigde nog twee keer als derde in het kampioenschap (2014 en 2015), maar echte successen bleven uit. Ook onder de twee jaar geleden binnengehaalde Paddy Lowe kon het tij niet worden gekeerd. Lowe is sinds begin deze maand voor onbepaalde tijd met verlof.

Oud-Williams-coureur Ralf Schumacher liet vorige week al weten dat het team een manager als Head miste. Tegenover de officiele website van de Formule 1 laat Williams weten dat Head “voor korte tijd het ingenieursteam van adviezen zal voorzien.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden