Paul Ricard wil aanstaande F1-wintertestdagen organiseren

paulricard

Het Franse circuit Paul Ricard keert vanaf volgend jaar terug op de Formule 1-kalender. Als het aan circuitbaas Stephane Clair ligt is zijn parcours ook het decor van de wintertestdagen die de laatste jaren in Barcelona zijn gehouden. Het circuit zal in de komende weken een officiële aanvraag bij de FIA indienen om de wintertests van 2018 te mogen organiseren.

"We zouden graag gastheer willen zijn van de eerstvolgende wintertestdagen", zegt Clair tegen de Franse krant l'Equipe. "De teams kennen de kwaliteiten van ons circuit. Mogelijk dat we de dagen organiseren in samenwerking met andere circuits. Die gesprekken zijn gaande."

Het circuit van Paul Ricard is speciaal voor de Formule 1 gerenoveerd en aangepast. "De teams kennen de nieuwe baan nog niet, maar ik denk dat het verleidelijk is om middels testdagen alvast een kijkje te komen nemen."

De laatste keer dat de Formule 1 actief was op Paul Ricard was tijdens een regenbandentest in januari 2016. De Franse Grand Prix wordt in 2018 op 24 juni verreden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden