Paul Stoddart met tweezitter terug in F1-circus

25 apr 2017
1049004_570853862967083_1112388821_o

Paul Stoddart keert vanaf de Grote Prijs van Spanje terug in de paddock. De voormalig teambaas van Minardi zal elf Grands Prix lang een Minardi-tweezitter over het circuit laten razen. Het is de bedoeling dat fans en prominenten plaatsnemen achter een coureur en zo zelf een rondje in een F1-auto kunnen ervaren.

Stoddart had in eerste instantie het idee geopperd bij de nieuwe F1-baas Chase Carey om bij iedere Grand Prix een race te houden met vijf tweezitters. Dat was nog wat te hoog gegrepen, maar vanaf de Spaanse Grand Prix zal zijn tweezitter op de ochtenden voorafgaand aan de F1-sessies in actie komen.

Om het idee te realiseren heeft Stoddart spullen gekocht van Manor, het F1-team dat tot vorig jaar op de grid stond. Onder andere de vrachtwagens en de hospitality van het failliete team zijn overgenomen door de excentrieke Australiër.

De tweezitter komt in een pitbox te staan en zal tijdens Grand Prix-weekenden vroeg in de ochtend verschillende gasten meenemen over het circuit. Dit jaar komt de tweezitter bij in totaal elf Grands Prix de baan op. In 2018 zal Stoddart iedere Grand Prix met zijn tweezitter aanwezig zijn.

Voor wie niet mee kan rijden in de omgebouwde Minardi, maar wel aanwezig is op het circuit is er niettemin goed nieuws. Het ouderwetse Formule 1-geluid keert voor even terug. In de tweezitter zit een Cosworth V10-motor met 750 pk. Goed voor de nodige dosis kippenvel.

25 apr 2017

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen