Pedrosa, Crutchlow, Petrucci naar Q1

180519_FRA_Pedrosa

Het is Dani Pedrosa, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci niet gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen voor kwalificatieronde Q2 voor de MotoGP van Frankrijk. In de derde vrije training werden de topcoureurs uit de top 10 gewipt door Tito Rabat (gisteren nog twaalfde) en Andrea Iannone (veertiende).

Dat houdt in dat ze zich vanmiddag via Q1 – de snelste twee gaan door – alsnog moeten zien te plaatsen voor Q2. In Q2 strijden twaalf coureurs om de plaatsen op de eerste vier startrijen voor de race van morgen.

Vooral Pedrosa is een opmerkelijke naam. Met zijn tijd van de tweede vrije training van gistermiddag leek de Spanjaard tamelijk zeker van de eerste tien. De temperatuur van het asfalt in de derde training bleek echter in het nadeel van de kleine coureur, die in zulke gevallen te weinig warmte in de banden kan krijgen om een goede tijd neer te zetten. Pedrosa kon vanochtend zijn tijd van gistermiddag niet verbeteren.

Ook Andrea Dovizioso en Pol Espargaro slaagden daar niet in. Voor de Ducati-coureur had dat geen gevolgen; hij was gisteren snel genoeg om zich als vijfde te plaatsen voor Q2. Voor de KTM-coureur betekende het echter hetzelfde als voor Pedrosa: hij mag het via Q1 alsnog proberen. Cal Crutchlow viel met de elfde tijd net buiten de boot en lijkt daardoor de beste papieren te hebben om zich alsnog in Q2 te werken.

Marc Marquez kwam ten val in de derde training, maar wist de sessie toch met de tweede tijd af te sluiten, achter Maverick Viñales.

De kwalificatie voor de MotoGP begint om 14.10 uur vanmiddag.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden